Рецепти
Полнет багет со риба Ана Ѓорова

Одлична ужинка за пикник и за разни други пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Туна во конзерва(1 )

Зелени маслинки(50 Грама)

Сардини во конзерва(3-4 )

Масло(1 Супена лажица)

Вода(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Багетот пресечете го на два дела.
  2. Издлабете ја средината внимателно со нож, така што ќе остане само корката.
  3. Средината од лебот заедно со туната, сардините, зелените маслинки, маслото и малку вода, околу 2 лажици ставете ја во блендер и сомелете ја додека добиете кремаста смеса.
  4. Полнете го багетот со смесата и со плус свежи парчиња зелени маслинки.
  5. Лебот покријте го со проѕирна фолија и оставете го околу 1 час во фрижидер.
  6. Потоа извадете го од фрижидер и исечете го на кришки околу 1 см.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: