Рецепти
Полнет компир со сланина и печурки Ана Ристеска

Вкусен и интересен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сланина(100 Грама)

Маринирани шампињони(50 Грама)

Кечап(малку )

Компир(250 Грама)

Путер(25 Грама)

Млеко(1-2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Сечкан магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Рерната се загрева на 200°C.
  2. Компирите сосе лушпа ги боцкаме и ги ставаме во рерна да се печат додека омекнат.
  3. Потоа ги делиме на половина.
  4. На компирот му ја длабиме средината.
  5. Издлабената средина ја пасираме, па ја мешаме со путер и млеко.
  6. Зачинуваме со сол и бибер.
  7. На растопен путер ги пржиме сланината и печурките (претходно исечкани).
  8. Потоа ги мешаме со издлабена средина од компирот.
  9. Со оваа смеса ги полниме компирите.
  10. Одозгора додаваме малку кечап и магдонос и ги потпечуваме.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: