Рецепти
Полнет компир со сланина и печурки
Вкусен и интересен рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сланина(100 Грама)
Маринирани шампињони(50 Грама)
Кечап(малку )
Компир(250 Грама)
Путер(25 Грама)
Млеко(1-2 Супени лажици)
Сечкан магдонос(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Рерната се загрева на 200°C.
- Компирите сосе лушпа ги боцкаме и ги ставаме во рерна да се печат додека омекнат.
- Потоа ги делиме на половина.
- На компирот му ја длабиме средината.
- Издлабената средина ја пасираме, па ја мешаме со путер и млеко.
- Зачинуваме со сол и бибер.
- На растопен путер ги пржиме сланината и печурките (претходно исечкани).
- Потоа ги мешаме со издлабена средина од компирот.
- Со оваа смеса ги полниме компирите.
- Одозгора додаваме малку кечап и магдонос и ги потпечуваме.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во