Рецепти
Полнет компир со сланина и печурки Ана Ристеска

Вкусен и интересен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сланина(100 Грама)

Маринирани шампињони(50 Грама)

Кечап(малку )

Компир(250 Грама)

Путер(25 Грама)

Млеко(1-2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Сечкан магдонос(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Рерната се загрева на 200°C.
  2. Компирите сосе лушпа ги боцкаме и ги ставаме во рерна да се печат додека омекнат.
  3. Потоа ги делиме на половина.
  4. На компирот му ја длабиме средината.
  5. Издлабената средина ја пасираме, па ја мешаме со путер и млеко.
  6. Зачинуваме со сол и бибер.
  7. На растопен путер ги пржиме сланината и печурките (претходно исечкани).
  8. Потоа ги мешаме со издлабена средина од компирот.
  9. Со оваа смеса ги полниме компирите.
  10. Одозгора додаваме малку кечап и магдонос и ги потпечуваме.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: