Рецепти
Полнет пилешки стек Ана Ѓорова

Вкусен пилешки стек полнет со печени пиперки, кашкавал и зденки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(4 Парчиња)

Зденка(4 )

Кашкавал(4 Парчиња)

Зелена пиперка(4 печени )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Месото посолете го и зачинете го по желба, свиткајте го во проѕирна фолија и истенчете го со чекан за готвење.
  2. Врз стекот ставете ја прво печената пиперка, претходно излупена и исчистена од семките, па кашкавалот и на крај зденката.
  3. Го виткаме стекот во ролат и со дрвени чепкалки  го прицврстуваме за да не се распадне во пржењето.
  4. Пржиме во загреано масло додека зарумени, па го сервираме со ориз како гарнир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: