Рецепти
Полнет пилешки стек
Вкусен пилешки стек полнет со печени пиперки, кашкавал и зденки
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Месото посолете го и зачинете го по желба, свиткајте го во проѕирна фолија и истенчете го со чекан за готвење.
- Врз стекот ставете ја прво печената пиперка, претходно излупена и исчистена од семките, па кашкавалот и на крај зденката.
- Го виткаме стекот во ролат и со дрвени чепкалки го прицврстуваме за да не се распадне во пржењето.
- Пржиме во загреано масло додека зарумени, па го сервираме со ориз како гарнир.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во