Рецепти
Полнет зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Полнет зеленчук со лук и магдонос за вкусно и декоративно посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(3 )

Домат(3 )

Кромид(3 )

Презла(100 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Тиквичките и главиците кромид сварете ги посебно.
  2. Потоа тиквичките поделете ги на половина по должина, а од сварениот кромид и од доматите отсечете ги горните делови како капи.
  3. Сиот зеленчук издлабете го и оставете го месото настрана.
  4. Измешајте ги презлата, исечканиот лук и сечканиот магдонос, додајте лажица масло, сол и бибер. Смесата поделете ја на три дела.
  5. Во едниот дел додајте го издлабеното месо од домати, во вториот дел месото од кромидот, а во третиот дел месото од тиквичките.
  6. Секој издлабен зеленчук наполнете го со соодветната смеса и распоредете ги во тава намастена со 1 лажица масло.
  7. Полијте го зеленчукот со преостанатото масло, прекријте го зеленчукот со капите и печете во загреана рерна на 200 степени додека убаво омекнат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: