Рецепти
Полнет зеленчук (посно)
Полнет зеленчук со лук и магдонос за вкусно и декоративно посно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(3 )
Домат(3 )
Кромид(3 )
Презла(100 Грама)
Магдонос(1 Китка)
Лук(1 Чешне)
Масло(3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Тиквичките и главиците кромид сварете ги посебно.
- Потоа тиквичките поделете ги на половина по должина, а од сварениот кромид и од доматите отсечете ги горните делови како капи.
- Сиот зеленчук издлабете го и оставете го месото настрана.
- Измешајте ги презлата, исечканиот лук и сечканиот магдонос, додајте лажица масло, сол и бибер. Смесата поделете ја на три дела.
- Во едниот дел додајте го издлабеното месо од домати, во вториот дел месото од кромидот, а во третиот дел месото од тиквичките.
- Секој издлабен зеленчук наполнете го со соодветната смеса и распоредете ги во тава намастена со 1 лажица масло.
- Полијте го зеленчукот со преостанатото масло, прекријте го зеленчукот со капите и печете во загреана рерна на 200 степени додека убаво омекнат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во