Рецепти
Полнет зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Полнет зеленчук со лук и магдонос за вкусно и декоративно посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(3 )

Домат(3 )

Кромид(3 )

Презла(100 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Масло(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Тиквичките и главиците кромид сварете ги посебно.
  2. Потоа тиквичките поделете ги на половина по должина, а од сварениот кромид и од доматите отсечете ги горните делови како капи.
  3. Сиот зеленчук издлабете го и оставете го месото настрана.
  4. Измешајте ги презлата, исечканиот лук и сечканиот магдонос, додајте лажица масло, сол и бибер. Смесата поделете ја на три дела.
  5. Во едниот дел додајте го издлабеното месо од домати, во вториот дел месото од кромидот, а во третиот дел месото од тиквичките.
  6. Секој издлабен зеленчук наполнете го со соодветната смеса и распоредете ги во тава намастена со 1 лажица масло.
  7. Полијте го зеленчукот со преостанатото масло, прекријте го зеленчукот со капите и печете во загреана рерна на 200 степени додека убаво омекнат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: