Рецепти
Полнети домати (хроно)
Овој рецепт може да служи како одличен хроно ручек, а по желба доматот можете да го полните со мелено месо или туна
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Домат(8 )
Млад кромид(1 )
Свежи шампињони(500 Грама)
Лук(2 Чешниња)
Свинска маст(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Измијте ги доматите и исечете ги капаците, а потоа внимателно издлабете ги и свртете ги на обратната страна да се исцедат.
- Ситно исечканите млад кромид и лук пржете ги во свинска маст. Кога добро ќе се испржат, додајте ги печурките исечкани на листови и издлабената средина на доматите. Динстајте додека не испари вишокот течност, зачинете по вкус и посипете со сечкан магдонос.
- Наредете ги издлабените домати во сад за печење. Наполнете ги со приготвениот фил и ставете ги капаците.
- Полијте со малку стопена маст и додајте вода да се покрие дното. Печете во загреана рерна на 200 степени околу половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во