Рецепти
Полнети домати (хроно) Ана Ристеска

Овој рецепт може да служи како одличен хроно ручек, а по желба доматот можете да го полните со мелено месо или туна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Измијте ги доматите и исечете ги капаците, а потоа внимателно издлабете ги и свртете ги на обратната страна да се исцедат.
  2. Ситно исечканите млад кромид и лук пржете ги во свинска маст. Кога добро ќе се испржат, додајте ги печурките исечкани на листови и издлабената средина на доматите. Динстајте додека не испари вишокот течност, зачинете по вкус и посипете со сечкан магдонос.
  3. Наредете ги издлабените домати во сад за печење. Наполнете ги со приготвениот фил и ставете ги капаците.
  4. Полијте со малку стопена маст и додајте вода да се покрие дното. Печете во загреана рерна на 200 степени околу половина час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: