Рецепти
Полнети компири во рерна Ана Ѓорова

Интересно и вкусно предјадење или вечера од компири во рерна со месо и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Прво се лупат компирите и се варат 10 минути само колку да омекнат. Се сечат на половина по должина и се издлабуваат со тоа што им се отстранува срцевината.
  2. Во меѓувреме, меленото месо се пржи со босилек, црн пипер и малку лук на маслиново масло колку да се вцрвени, а потоа се додава томателото и се остава добро да се свари.
  3. Во друг сад се мешаат павлаката, фета сирењето и малку оригано, сето тоа се меша додека да се добие хомогена смеса.
  4. Половина од издлабените компири се полнат со смесата од месо, а другата половина со смесата од фета и павлака.
  5. По полнењето компирите се печат во рерна на 180 степени, околу 30 минути или додека да заруменат.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: