Рецепти
Полнети компири во рерна Ана Ѓорова

Интересно и вкусно предјадење или вечера од компири во рерна со месо и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Прво се лупат компирите и се варат 10 минути само колку да омекнат. Се сечат на половина по должина и се издлабуваат со тоа што им се отстранува срцевината.
  2. Во меѓувреме, меленото месо се пржи со босилек, црн пипер и малку лук на маслиново масло колку да се вцрвени, а потоа се додава томателото и се остава добро да се свари.
  3. Во друг сад се мешаат павлаката, фета сирењето и малку оригано, сето тоа се меша додека да се добие хомогена смеса.
  4. Половина од издлабените компири се полнат со смесата од месо, а другата половина со смесата од фета и павлака.
  5. По полнењето компирите се печат во рерна на 180 степени, околу 30 минути или додека да заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: