Рецепти
Полнети компири во сланина Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од полнети, пржени компири со маслинки и мелено месо, свиткани во сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(4 )

Димена сланина(4 Парчиња)

Зелени маслинки(100 Грама)

Мешано мелено месо(250 Грама)

Жалфија(4 Листови)

Лук(2 Чешниња)

Масло(5 Супени лажици)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Путер(50 Грама)

Бело вино(5 Супени лажици)

Сол(по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупените компири по должина издлабете ги.
  2. Половина од маслинките исечкајте ги, измешајте ги со месото и ситно сечканиот лук, посолете ги и зачинете ги со карито.
  3. Со смесата полнете ги компирите, ставете и парчиња цели маслинки без семка.
  4. Обложете ги компирите со сланината, додајте ја жалфијата и завиткајте ги со дебел конец.
  5. Пропржете ги на путерот, прелијте ги со виното и варете ги 45 минути. Послужете ги исечени на половина.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: