Рецепти
Полнети компири во сланина Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од полнети, пржени компири со маслинки и мелено месо, свиткани во сланина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(4 )

Димена сланина(4 Парчиња)

Зелени маслинки(100 Грама)

Мешано мелено месо(250 Грама)

Жалфија(4 Листови)

Лук(2 Чешниња)

Масло(5 Супени лажици)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Путер(50 Грама)

Бело вино(5 Супени лажици)

Сол(по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупените компири по должина издлабете ги.
  2. Половина од маслинките исечкајте ги, измешајте ги со месото и ситно сечканиот лук, посолете ги и зачинете ги со карито.
  3. Со смесата полнете ги компирите, ставете и парчиња цели маслинки без семка.
  4. Обложете ги компирите со сланината, додајте ја жалфијата и завиткајте ги со дебел конец.
  5. Пропржете ги на путерот, прелијте ги со виното и варете ги 45 минути. Послужете ги исечени на половина.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: