Рецепти
Полнети лигњи (посно) Ана Ристеска

Специјалитет од лигњи за љубителите на морската храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(20 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Презла(4 Супени лажици)

Лимон(1 )

Бело вино(1 Чаша)

Масло

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Исчистените лигњи убаво се мијат и се одделуваат краците кои ситно се сечкаат со магдоност и лукот.
  2. Се додаваат презли, сол, бибер и многу масло. Сето тоа се пропржува кратко со 1 цело чешне лук и со малку од виното.
  3. Со оваа смеса се полнат лигњите и секоја се затвара со чепкалка.
  4. Полнетите лигњи потоа се пропржуваат на масло и при тоа внимателно се вртат.
  5. Кога ќе поруменат, се посолуваат, се додава бибер, виното и се варат на тивок оган.
  6. Кога ќе омекнат се посипуваат со многу сечкан магдонос и со сок од 1 лимон. Се печат во рерна.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: