Рецепти
Полнети лигњи (посно) Ана Ристеска

Специјалитет од лигњи за љубителите на морската храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(20 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Лук(1 Чешне)

Презла(4 Супени лажици)

Лимон(1 )

Бело вино(1 Чаша)

Масло

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Исчистените лигњи убаво се мијат и се одделуваат краците кои ситно се сечкаат со магдоност и лукот.
  2. Се додаваат презли, сол, бибер и многу масло. Сето тоа се пропржува кратко со 1 цело чешне лук и со малку од виното.
  3. Со оваа смеса се полнат лигњите и секоја се затвара со чепкалка.
  4. Полнетите лигњи потоа се пропржуваат на масло и при тоа внимателно се вртат.
  5. Кога ќе поруменат, се посолуваат, се додава бибер, виното и се варат на тивок оган.
  6. Кога ќе омекнат се посипуваат со многу сечкан магдонос и со сок од 1 лимон. Се печат во рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: