Рецепти
Полнети печурки со кашкавал Ана Ѓорова

Вкусни, но и декоративни полнети печурки со кашкавал и павлака кои ќе ја разубават Вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(1 Килограм)

Кашкавал(200 Грама)

Павлака(1 мало пакување )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Печурките добро измијте ги и извадете им ги рачките. Може да употребите и друг вид по желба, но нека бидат поголеми печурки.
  2. Кашкавалот се сече на коцкички и во вдлабнатината на печурките се става павлака и 1-2 коцки од кашкавалот. Постапката се повторува со сите печурки.
  3. Плехот се намастува со маргарин и се редат печурките. Одозгора се зачинуваат со сол и бибер.
  4. Полнетите печурки се печат во загреана рерна на 200°C, околу 10-15 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: