Рецепти
Полнети печурки со кашкавал Ана Ѓорова

Вкусни, но и декоративни полнети печурки со кашкавал и павлака кои ќе ја разубават Вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(1 Килограм)

Кашкавал(200 Грама)

Павлака(1 мало пакување )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Печурките добро измијте ги и извадете им ги рачките. Може да употребите и друг вид по желба, но нека бидат поголеми печурки.
  2. Кашкавалот се сече на коцкички и во вдлабнатината на печурките се става павлака и 1-2 коцки од кашкавалот. Постапката се повторува со сите печурки.
  3. Плехот се намастува со маргарин и се редат печурките. Одозгора се зачинуваат со сол и бибер.
  4. Полнетите печурки се печат во загреана рерна на 200°C, околу 10-15 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: