Рецепти
Полнети пиперки со рибино месо
Полнети пиперки во рерна со сомелено месо од риба, ориз, лук и магдонос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Речна риба(1 )
Лук(4-5 Чешниња)
Свеж магдонос(1-2 Китки)
Суво оригано(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Ориз(1 Чаша)
Црвена пиперка(5-6 )
Домат(1-2 )
Масло(2-3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Ситно исечкајте го лукот и пропржете го во тава со масло.
- Рибата добро исчистете ја од коските, сомелете ја и додајте ја да се пржи со лукот. Додајте сечкан магдонос, оригано, сол и ориз и добро промешајте.
- Откако смесата добро ќе се испржи, со неа се полнат пиперките, се редат во длабока тава, се додава уште сечкан магдонос и се налеваат со вода.
- Печете ги полнетите пиперки со риба во загреана рерна додека водата не испари. При крај додајте исечкан домат и масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во