Рецепти
Полнети пиперки со рибино месо Ана Ѓорова

Полнети пиперки во рерна со сомелено месо од риба, ориз, лук и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 )

Лук(4-5 Чешниња)

Свеж магдонос(1-2 Китки)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Ориз(1 Чаша)

Црвена пиперка(5-6 )

Домат(1-2 )

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ситно исечкајте го лукот и пропржете го во тава со масло.
  2. Рибата добро исчистете ја од коските, сомелете ја и додајте ја да се пржи со лукот. Додајте сечкан магдонос, оригано, сол и ориз и добро промешајте.
  3. Откако смесата добро ќе се испржи, со неа се полнат пиперките, се редат во длабока тава, се додава уште сечкан магдонос и се налеваат со вода.
  4. Печете ги полнетите пиперки со риба во загреана рерна додека водата не испари. При крај додајте исечкан домат и масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: