Рецепти
Полнети пиперки со сирење
За овој македонски рецепт може да употребите и ајварки пиперки
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кравјо сирење(500 Грама)
Горгонзола(100 Грама)
Црвена бабура(4 )
Јајце(1 )
Вегета(1 Кафена лажица)
Маслиново масло(2 Кафени лажици)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Пиперките варете ги околу 5 минути во малку солена вода.
- Потоа оладете ги со ладна вода.
- Пресечете ги по должина (на пола) и исчистете ги од семките.
- Со електричен миксер измешајте го кравјото сирење со јајцето, вегетата и горгонзола сирењето (исечкано на ситни коцки).
- Наполнете ги пиперките со смесата со сирење.
- Така наполнетите пиперки, наредете ги во тавче кое е премачкано со маслиново масло.
- Печете ги во загреана рерна на 200°C околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во