Рецепти
Полнети пиперки со сирење Ана Ѓорова

За овој македонски рецепт може да употребите и ајварки пиперки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кравјо сирење(500 Грама)

Горгонзола(100 Грама)

Црвена бабура(4 )

Јајце(1 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пиперките варете ги околу 5 минути во малку солена вода.
  2. Потоа оладете ги со ладна вода.
  3. Пресечете ги по должина (на пола) и исчистете ги од семките.
  4. Со електричен миксер измешајте го кравјото сирење со јајцето, вегетата и горгонзола сирењето (исечкано на ситни коцки).
  5. Наполнете ги пиперките со смесата со сирење.
  6. Така наполнетите пиперки, наредете ги во тавче кое е премачкано со маслиново масло.
  7. Печете ги во загреана рерна на 200°C околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: