Рецепти
Посен куглов колач Ана Ѓорова

Посен десерт за со кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(180 Грама)

Брашно(250 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Масло(50 Грама)

Газирана вода(250 Милилитри)

Кокос(50 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се матат заедно шеќерот, брашното, прашакот за печиво, маслото и киселата вода.
  2. Смесата се дели на два дела; во првата се додава какаото, а во втората кокос. Може по желба колачот да го направите само со какао или само со кокос, или пак, да ставите мелени ореви.
  3. Смесата се претура во калап за куглов и тоа прво какао смесата, па смесата со кокос.
  4. Се става да се пече додека убаво зарумени.
  5. Откако колачот ќе се испече, по желба (а и не мора) се прелива со посно растопено чоколадо во кое се додава малку масло за сјај и какао, заедно растопени на пареа или само се наросува шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: