Рецепти
Манџа со бамји (посно) Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек од бамји и домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(1/2 Килограм)

Домат(4-5 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1-2 Чешниња)

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Бамјите ги чистиме од рачките и малку им ги застругуваме боцките, ги попаруваме со врела вода и потоа ги цедиме.
  2. Во едно тенџере ставаме две лажици масло, го додаваме сечканиот кромид и го пржиме додека пожолти.
  3. Кај кромидот ги додаваме излупените и исечкани домати, па ги ставаме зачините – малку сечкан лук, сол, бибер и вегета.
  4. На крајот ги додаваме и попарените бамји, го поклопуваме тенџерето со капак и оставаме да се вари околу 30 минути на тивко.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: