Рецепти
Посни бомбички со суви смокви и ореви Ана Ѓорова

Вкусни и посни бомбици за ужинка или десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Какао(2 Супени лажици)

Гриз(50 Грама)

Ореви(50 Грама)

Ореви(јатки 50 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Мелени ореви(200 Грама)

Мелени бисквити(200 Грама)

Суви смокви(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2 дл вода и 200 г шеќер. Промешајте и оставете да зоврие.
  2. Сувите смокви наполнете ги со јатките од ореви.
  3. Во зовриениот шербет додајте ги гризот, мелените ореви, мелените бисквити и какаото и промешајте.
  4. Со лажица црпете од смесата, расплескајте ја на дланката, ставете една полнета смоква и затворете ја како топка.
  5. Готовите топки валкајте ги во кокос, па оставете ги во замрзнувач да се стврднат.
  6. Потоа исечете ги на половинки и послужете ги во корпички од хартија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: