Рецепти
Посно киснато
Посно предјадење или појадок со посен кашкавал. На здравје!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1 Килограм)
Посен кашкавал(400 Грама)
Квасец(1 )
Масло(150 Милилитри)
Вода(млака )
Посен маргарин(30 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути
- Се замесува помеко тесто од брашното, квасецот и маслото и се дели на 2 дела, а секој дел на 4 еднакви дела. Се размесуваат мали корички, па се ставаат една врз друга, премачкани со масло.
- Четири корички се размесуваат заедно во поголема кора и се ставаат во тава, претходно намачкана со маргарин, а врз неа се ренда посниот кашкавал и се става и другата кора од преостанатите корички.
- Се сечат на ленти и секоја лента се завртува (слично на перени алишта), се пече на 200 степени околу 45 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во