Рецепти
Посно киснато Ана Ристеска

Посно предјадење или појадок со посен кашкавал. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Посен кашкавал(400 Грама)

Квасец(1 )

Масло(150 Милилитри)

Вода(млака )

Посен маргарин(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Се замесува помеко тесто од брашното, квасецот и маслото и се дели на 2 дела, а секој дел на 4 еднакви дела. Се размесуваат мали корички, па се ставаат една врз друга, премачкани со масло.
  2. Четири корички се размесуваат заедно во поголема кора и се ставаат во тава, претходно намачкана со маргарин, а врз неа се ренда посниот кашкавал и се става и другата кора од преостанатите корички.
  3. Се сечат на ленти и секоја лента се завртува (слично на перени алишта), се пече на 200 степени околу 45 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: