Рецепти
Потпечени моркови со сос Ана Ѓорова

Одлична идеја за гарнир или лесна вечера со моркови во сос од сирење и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(600 Грама)

Компир(400 Грама)

Сирење(150 Грама)

Павлака(250 Грама)

Јајце(4 )

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Путер(10 Грама)

Сечкан магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Нелупениот компир сварете го, а морковите исечете ги на коси парчиња, па со путерот и 3-4 лажици вода динстајте 10-тина минути.
  2. Во намастено тавче прво наредете ги морковите, па посипете ги со 3 лажици рендано сирење, 2 лажици ситно сечкан магдонос, компирот исечен на коцкички, сол, бибер и морско оревче.
  3. Изматете ги јајцата и павлаката и зачинете ги со сол и бибер по желба.
  4. Ставете го остатокот од сирењето, па сè прелијте преку зеленчукот. Печете го во загреана рерна на 200°C околу 30 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: