Рецепти
Потпечени моркови со сос Ана Ѓорова

Одлична идеја за гарнир или лесна вечера со моркови во сос од сирење и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(600 Грама)

Компир(400 Грама)

Сирење(150 Грама)

Павлака(250 Грама)

Јајце(4 )

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Путер(10 Грама)

Сечкан магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Нелупениот компир сварете го, а морковите исечете ги на коси парчиња, па со путерот и 3-4 лажици вода динстајте 10-тина минути.
  2. Во намастено тавче прво наредете ги морковите, па посипете ги со 3 лажици рендано сирење, 2 лажици ситно сечкан магдонос, компирот исечен на коцкички, сол, бибер и морско оревче.
  3. Изматете ги јајцата и павлаката и зачинете ги со сол и бибер по желба.
  4. Ставете го остатокот од сирењето, па сè прелијте преку зеленчукот. Печете го во загреана рерна на 200°C околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: