Рецепти
Потпечени моркови со сос
Одлична идеја за гарнир или лесна вечера со моркови во сос од сирење и зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Морков(600 Грама)
Компир(400 Грама)
Сирење(150 Грама)
Павлака(250 Грама)
Јајце(4 )
Морско оревче(1 Кафена лажица)
Путер(10 Грама)
Сечкан магдонос(1 Китка)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Нелупениот компир сварете го, а морковите исечете ги на коси парчиња, па со путерот и 3-4 лажици вода динстајте 10-тина минути.
- Во намастено тавче прво наредете ги морковите, па посипете ги со 3 лажици рендано сирење, 2 лажици ситно сечкан магдонос, компирот исечен на коцкички, сол, бибер и морско оревче.
- Изматете ги јајцата и павлаката и зачинете ги со сол и бибер по желба.
- Ставете го остатокот од сирењето, па сè прелијте преку зеленчукот. Печете го во загреана рерна на 200°C околу 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во