Рецепти
Потпечени праски Ана Ристеска

Одличен избор за десерт кога ќе Ви се најават гости во последен момент

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(5 )

Бадеми(100 Грама)

Шеќер(50 Грама)

Жолчка од јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Праските убаво се мијат и се сечат на половина. Се вади семката и со лажиче уште малку се издлабува праската.
  2. Бадемите се лупат, се толчат и се мешаат во сад со изваденото месо од праските, жолчките и лажиче ликер по ваш вкус.
  3. Со оваа смеса се полни секоја половинка од праската. Се посипува со шеќер, се налива малку бело вино и се ставаат парченца путер.
  4. Праските се печат околу 30 минути на умерена температура.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: