Рецепти

Потпечени праски
Одличен избор за десерт кога ќе Ви се најават гости во последен момент
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Праските убаво се мијат и се сечат на половина. Се вади семката и со лажиче уште малку се издлабува праската.
- Бадемите се лупат, се толчат и се мешаат во сад со изваденото месо од праските, жолчките и лажиче ликер по ваш вкус.
- Со оваа смеса се полни секоја половинка од праската. Се посипува со шеќер, се налива малку бело вино и се ставаат парченца путер.
- Праските се печат околу 30 минути на умерена температура.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во