Рецепти
Потпеченица со компир и кромид Ана Ристеска

Полски специјалитет кој може да го послужите со свежа или крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(500 Грама)

Масло(4 Кафени лажици)

Путер(1/2 Кафена лажица)

Павлака(1 Чаша)

Пиво(1 Флаша)

Сирење(150 рендано Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сецка.
  2. Се пржи на загреан зејтин да поцрвене.
  3. Компирот се лупи, се мие и се сече на тенки кругчиња.
  4. Компирот го мешаме со кромидот, павлаката, пивото и ренданото сирење.
  5. Се става сол и бибер.
  6. Подготвената смеса се става во огноотпорна тава.
  7. Површината се израмнува.
  8. Се полива со растопен путер.
  9. Се става во загреана рерна на 180 степени.
  10. Се пече 30 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: