Рецепти
Праски со рум Ана Ѓорова

Поинаков компот кој ќе ве загрее во зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(2 Килограми)

Шеќер(1 Килограм)

Вода(650 Милилитри)

Рум(150 Милилитри)

Конзерванс(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Купете поцврсти праски, измијте ги и излупете ги. Нив оставете ги да се исцедат, а вие пригответе го сирупот.
  2. Во лонец сипете ги шеќерот и водата, па ставете ги на оган да зовријат.
  3. Во сирупот додајте лажичка конзерванс, а на крај додајте го и румот и убаво измешајте.
  4. Праските, претходно наредени во мали тегли прелијте ги со врелиот сируп. Теглите добро затворете ги и чувајте ги на студено место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: