Рецепти
Праски со рум
Поинаков компот кој ќе ве загрее во зимските денови
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Праска(2 Килограми)
Шеќер(1 Килограм)
Вода(650 Милилитри)
Рум(150 Милилитри)
Конзерванс(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Купете поцврсти праски, измијте ги и излупете ги. Нив оставете ги да се исцедат, а вие пригответе го сирупот.
- Во лонец сипете ги шеќерот и водата, па ставете ги на оган да зовријат.
- Во сирупот додајте лажичка конзерванс, а на крај додајте го и румот и убаво измешајте.
- Праските, претходно наредени во мали тегли прелијте ги со врелиот сируп. Теглите добро затворете ги и чувајте ги на студено место.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во