Рецепти
Праски со рум Ана Ѓорова

Поинаков компот кој ќе ве загрее во зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(2 Килограми)

Шеќер(1 Килограм)

Вода(650 Милилитри)

Рум(150 Милилитри)

Конзерванс(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Купете поцврсти праски, измијте ги и излупете ги. Нив оставете ги да се исцедат, а вие пригответе го сирупот.
  2. Во лонец сипете ги шеќерот и водата, па ставете ги на оган да зовријат.
  3. Во сирупот додајте лажичка конзерванс, а на крај додајте го и румот и убаво измешајте.
  4. Праските, претходно наредени во мали тегли прелијте ги со врелиот сируп. Теглите добро затворете ги и чувајте ги на студено место.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: