Рецепти
Праски со рум Ана Ѓорова

Поинаков компот кој ќе ве загрее во зимските денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(2 Килограми)

Шеќер(1 Килограм)

Вода(650 Милилитри)

Рум(150 Милилитри)

Конзерванс(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Купете поцврсти праски, измијте ги и излупете ги. Нив оставете ги да се исцедат, а вие пригответе го сирупот.
  2. Во лонец сипете ги шеќерот и водата, па ставете ги на оган да зовријат.
  3. Во сирупот додајте лажичка конзерванс, а на крај додајте го и румот и убаво измешајте.
  4. Праските, претходно наредени во мали тегли прелијте ги со врелиот сируп. Теглите добро затворете ги и чувајте ги на студено место.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: