Рецепти
Праз манџа со мелено месо Ана Ѓорова

Едноставен ручек од праз и мелено месо со зачини и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Празот се чисти, се мие и се сече на парчиња долги околу 2,5 см.
  2. Маслото се загрева во тенџере на оган, па се додава месото и се пржи.
  3. Кога месото ќе биде добро испржено и добро иситнето, се додава црвениот пипер и доматниот сос.
  4. Потоа се додаваат празот, се налева вода и се зачинува со вегета, сол и бибер.
  5. Манџата се вари на тивок оган додека да омекне празот. По желба на крајот може да се запече во рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: