Рецепти
Праз манџа со мелено месо
Едноставен ручек од праз и мелено месо со зачини и сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Празот се чисти, се мие и се сече на парчиња долги околу 2,5 см.
- Маслото се загрева во тенџере на оган, па се додава месото и се пржи.
- Кога месото ќе биде добро испржено и добро иситнето, се додава црвениот пипер и доматниот сос.
- Потоа се додаваат празот, се налева вода и се зачинува со вегета, сол и бибер.
- Манџата се вари на тивок оган додека да омекне празот. По желба на крајот може да се запече во рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во