Рецепти
Пресна погача
Одлична и лесна погача што може да ја подготвите за секоја пригода
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1200 Грама)
Квасец(1 Супена лажица)
Млеко(500 Милилитри)
Масло(1 филџан )
Вода(по потреба )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Се замесува тесто од брашното, сол, сода бикарбона и квасецот. Се додава малку млеко или јогурт и вода по потреба и маслото.
- Погачата се меси убаво и се става во подмачкан плех. Со оваа доза може да се направат две погачи во плехчиња бр.28.
- Се пече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во