Рецепти
Пресна погача Ана Ѓорова

Одлична и лесна погача што може да ја подготвите за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1200 Грама)

Сол

Сода бикарбона

Квасец(1 Супена лажица)

Млеко(500 Милилитри)

Масло(1 филџан )

Вода(по потреба )

ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
  1. Се замесува тесто од брашното, сол, сода бикарбона и квасецот. Се додава малку млеко или јогурт и вода по потреба и маслото.
  2. Погачата се меси убаво и се става во подмачкан плех. Со оваа доза може да се направат две погачи во плехчиња бр.28.
  3. Се пече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: