Рецепти
Пресна погача Ана Ѓорова

Одлична и лесна погача што може да ја подготвите за секоја пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1200 Грама)

Сол

Сода бикарбона

Квасец(1 Супена лажица)

Млеко(500 Милилитри)

Масло(1 филџан )

Вода(по потреба )

ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
  1. Се замесува тесто од брашното, сол, сода бикарбона и квасецот. Се додава малку млеко или јогурт и вода по потреба и маслото.
  2. Погачата се меси убаво и се става во подмачкан плех. Со оваа доза може да се направат две погачи во плехчиња бр.28.
  3. Се пече.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: