Рецепти
Проја со печурки (хроно) Ана Ѓорова

Солена проја со фил од печурки и кромид. Наместо масло, може да употребите растопена свинска маст или путер.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Гриз(150 Грама)

Брашно(150 Грама)

Сол(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Масло(100 Милилитри)

Газирана вода(100 Милилитри)

Кисело млеко(200 Милилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го во тава со малку масло.
  2. Откако ќе омекне кромидот, додајте исечкани печурки на листови и динстајте ги кратко со кромидот. Посолете по вкус.
  3. Во подлабок сад измешајте го брашното и гризот. Додајте ги преостанатите состојки, а на крај додајте го динстаниот зеленчук и соединете ја смесата.
  4. Во калап за мафини ставете ги корпите од хартија и наполнете ги со 2/3 од смесата (доколку немате калап и корпички за мафини, ставете ја смесата во огноотпорен сад).
  5. Печете ја пројата во загреана рерна на 200°C, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: