Рецепти
Проја со печурки (хроно) Ана Ѓорова

Солена проја со фил од печурки и кромид. Наместо масло, може да употребите растопена свинска маст или путер.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Гриз(150 Грама)

Брашно(150 Грама)

Сол(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

Јајце(2 )

Масло(100 Милилитри)

Газирана вода(100 Милилитри)

Кисело млеко(200 Милилитри)

Свежи шампињони(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пропржете го во тава со малку масло.
  2. Откако ќе омекне кромидот, додајте исечкани печурки на листови и динстајте ги кратко со кромидот. Посолете по вкус.
  3. Во подлабок сад измешајте го брашното и гризот. Додајте ги преостанатите состојки, а на крај додајте го динстаниот зеленчук и соединете ја смесата.
  4. Во калап за мафини ставете ги корпите од хартија и наполнете ги со 2/3 од смесата (доколку немате калап и корпички за мафини, ставете ја смесата во огноотпорен сад).
  5. Печете ја пројата во загреана рерна на 200°C, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: