Рецепти
Пржени јаболки Ана Ѓорова

Прстени од пржени јаболки со цимет и ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(1 Килограм)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Цимет(0.5 Кафена лажица)

Јајце(2 )

Млеко(500 Милилитри)

Брашно(350 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Масло(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јаболките излупете ги, издлабете ги во средината, па исечете ги на кругови со дебелина од околу половина сантиметар.
  2. Парчињата јаболка наросете ги со ванилин шеќер и цимет и оставете ги да отстојат 15-тина минути.
  3. Во меѓувреме со миксер изматете ги јајцата, млекото, брашното и солта додека не добиете густа смеса. Оставете ја смесата настрана да отстои 15-тина минути.
  4. Јаболките измешајте ги во смесата и пржете ги во длабок сад со повеќе масло додека не добијат златна боја.
  5. Пржените јаболки извадете ги на хартија за да впијат од вишокот маснотија. Наросете шеќер во прав и послужете ги топли или ладни.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: