Рецепти
Пржени сендвичи Ана Ѓорова

Супер начин да го искористите постариот леб и да приготвите вкусна вечера или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(4 големи парчиња )

Свежи шампињони(600 Грама)

Мешано мелено месо(250 Грама)

Лук(1 Чешне)

Магдонос(1 Китка)

Јајце(2 )

Презла

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исчистете ги и ситно исечкајте ги лукот и печурките. Потоа пржете ги на 2 лажици загреано масло на тивок оган околу 4-5 минути со постојано мешање.
  2. Додајте сол и бибер, па меленото месо и ситно сечканиот магдонос. Оставете да се пржат неколку минути, па тргнете ги од оган.
  3. Отстранете ја корката од лебот и секоја кришка исечете ја на два еднакви правоаголника. Половината парчиња леб премачкајте ги со смесата од месо, па прекријте ги со останатите парчиња така што ќе добиете сендвичи.
  4. Изматете ги јајцата во еден сад. Извалкајте ги сендвичите во матените јајца, па во презлата и пржете ги во поголемо количество загреано масло додека не заруменат и станат крцкави.
  5. Вадете ги врз салфета за да се исцедат од вишокот маснотија, посолете ги и сервирајте ги топли.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: