Рецепти
Птичји гнезда Ана Ристеска

Лесен велигденски десерт кој ќе ја разубави трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во сад на пареа ги растопуваме чоколадите.
  2. Растопените чоколади ги промешуваме со кокосот.
  3. Во рамен сад поставуваме фолија врз која ќе ги редиме гнездата.
  4. Со лажица земаме од садот во кој што ди помешавме кокосот и чоколадото, и го формираме гнездата на фолијата.
  5. Во средишниот дел на секое гнездо се прави вдлабнатина во која се поставуваат чоколадни јајце бонбони.
  6. Се ставаат во ладилник да се стврднат, а потоа се послужуваат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: