Рецепти
Птичји гнезда Ана Ристеска

Лесен велигденски десерт кој ќе ја разубави трпезата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во сад на пареа ги растопуваме чоколадите.
  2. Растопените чоколади ги промешуваме со кокосот.
  3. Во рамен сад поставуваме фолија врз која ќе ги редиме гнездата.
  4. Со лажица земаме од садот во кој што ди помешавме кокосот и чоколадото, и го формираме гнездата на фолијата.
  5. Во средишниот дел на секое гнездо се прави вдлабнатина во која се поставуваат чоколадни јајце бонбони.
  6. Се ставаат во ладилник да се стврднат, а потоа се послужуваат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: