Рецепти
Пудинг со леб Ана Ристеска

Десерт кој може да гo подготвите со стар леб и достапни состојки кои веќе ги имате во Вашата кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(6 Парчиња)

Путер(2 Супени лажици)

Суво грозје(50 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(400 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Загрејте ја рерната на 175 степени.
  2. Искршете го лебот на мали парчиња и ставете ги во сад за печење.
  3. Преку нив прелијте го стопениот путер и ставете го грозјето.
  4. Во сад со средна големина измешајте ги јајцата, млекото, шеќерот, циметот и ванилата. Мешајте се додека сите состојки не се спојат.
  5. Прелијте ја смесата над лебот и со помош на вилушка притиснете го лебот надолу, со цел целосно да биде прекриен со смесата. Печете околу 45 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: