Рецепти
Пудинг со леб Ана Ристеска

Десерт кој може да гo подготвите со стар леб и достапни состојки кои веќе ги имате во Вашата кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(6 Парчиња)

Путер(2 Супени лажици)

Суво грозје(50 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(400 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Загрејте ја рерната на 175 степени.
  2. Искршете го лебот на мали парчиња и ставете ги во сад за печење.
  3. Преку нив прелијте го стопениот путер и ставете го грозјето.
  4. Во сад со средна големина измешајте ги јајцата, млекото, шеќерот, циметот и ванилата. Мешајте се додека сите состојки не се спојат.
  5. Прелијте ја смесата над лебот и со помош на вилушка притиснете го лебот надолу, со цел целосно да биде прекриен со смесата. Печете околу 45 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: