Рецепти
Пудинг со леб Ана Ристеска

Десерт кој може да гo подготвите со стар леб и достапни состојки кои веќе ги имате во Вашата кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(6 Парчиња)

Путер(2 Супени лажици)

Суво грозје(50 Грама)

Јајце(4 )

Млеко(400 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Загрејте ја рерната на 175 степени.
  2. Искршете го лебот на мали парчиња и ставете ги во сад за печење.
  3. Преку нив прелијте го стопениот путер и ставете го грозјето.
  4. Во сад со средна големина измешајте ги јајцата, млекото, шеќерот, циметот и ванилата. Мешајте се додека сите состојки не се спојат.
  5. Прелијте ја смесата над лебот и со помош на вилушка притиснете го лебот надолу, со цел целосно да биде прекриен со смесата. Печете околу 45 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: