Рецепти
Пудинг со леб
Десерт кој може да гo подготвите со стар леб и достапни состојки кои веќе ги имате во Вашата кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(6 Парчиња)
Путер(2 Супени лажици)
Суво грозје(50 Грама)
Јајце(4 )
Млеко(400 Милилитри)
Шеќер(100 Грама)
Цимет(1 Кафена лажица)
Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути
- Загрејте ја рерната на 175 степени.
- Искршете го лебот на мали парчиња и ставете ги во сад за печење.
- Преку нив прелијте го стопениот путер и ставете го грозјето.
- Во сад со средна големина измешајте ги јајцата, млекото, шеќерот, циметот и ванилата. Мешајте се додека сите состојки не се спојат.
- Прелијте ја смесата над лебот и со помош на вилушка притиснете го лебот надолу, со цел целосно да биде прекриен со смесата. Печете околу 45 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во