Рецепти
Ракчиња со зеленчук Ана Ѓорова

Ракчињата се сметаат за една од најздравата храна со многу антиоксиданси

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(750 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сува везена црвена пиперка(1 )

Црвено вино(4 Супени лажици)

Црвена пиперка(1 )

Доматно пире(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Вода(3 Супени лажици)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Ракчињата ставете ги да се сварат околу 15 минути, исцедете ги и чувајте ги на топло.
  2. На страна во тава на загреано масло ставете да се пропржи исечканиот кромид, ситно сечена сува пиперка, сечкана свежа пиперка, црвено вино, пире од домати, шеќер, брашно изматено со вода и ситно сечкан магдонос.
  3. Сето тоа се меша додека да згусне, па се додаваат ракчињата и се варат во сосот неколку минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: