Рецепти
Растурена сарма со свежа зелка Ана Ѓорова

Тава од мелено месо, свежа зелка и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 средна )

Мешано мелено месо(1/2 Килограм)

Ориз

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Ловоров лист(2 )

Вегета

Бибер

Црвен пипер(1-2 Супени лажици)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Прво свежата зелка се сечка на парчиња и се пржи на врело масло.
  2. Потоа во посебно тавче се пржи кромидот, ситно сечканиот морков, месото и оризот.
  3. Се соединуваат месото и зелката и заедно се пропржуваат, а на крај се ставаат и зачините и околу половина литар вода.
  4. Се истура во земјена тава и се пече околу 45 минути на 200 степени, па се намалува на 180.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: