Рецепти
Раженчиња од ракчиња Ана Ѓорова

Брз ручек за љубителите на морската храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(16 исчистени )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На стапчињата за раженчиња се нанижуваат ракчињата. Може помеѓу ракчињата по желба да ставите и чешниња лук.
  2. На тефлонска плотна се истура масло и откако добро ќе се загрее, се ставаат стапчињата и се пржат по 5 минути од секоја страна.
  3. Откако ракчињата ќе добијат румена боја, се вадат и се ставаат на кујнска хартија за да им се исцеди вишокот маснотија.
  4. Потоа се посолуваат и се служат со салата по желба и со пржен помфрит.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: