Рецепти
Ражничи со свинско
Брзо и едноставно јадење на скара од свинско месо и багет леб за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Исечете го свинското месо на парчиња и посолете го. Багетот исечете го на кришки.
- Набодете го месото на стапчиња за ражничи, заедно со багетот и со листовите жалфија.
- Попрскајте ги ражничите со малку масло и печете ги на скара или на грил-тава.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во