Рецепти
Ражничи со свинско Ана Ѓорова

Брзо и едноставно јадење на скара од свинско месо и багет леб за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Жалфија(неколку листови )

Багет(2 )

Маслиново масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете го свинското месо на парчиња и посолете го. Багетот исечете го на кришки.
  2. Набодете го месото на стапчиња за ражничи, заедно со багетот и со листовите жалфија.
  3. Попрскајте ги ражничите со малку масло и печете ги на скара или на грил-тава.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: