Рецепти
Риба и компири во вино Ана Ѓорова

Печени риба и компири во вино, магдонос и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1.20 Килограм)

Компир(1 Килограм)

Маслиново масло(3 Децилитри)

Бело вино(2 Децилитри)

Сол

Бибер

Магдонос

Лук(3 Чешниња)

Ловоров лист

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирот излупете го, исечете го на тенки кругови и распоредете го во огноотпорен сад или тепсија.
  2. Рибата исчистете ја и исечете ја на поголеми парчиња, додајте сол и бибер и ставете ги парчињата врз компирите.
  3. Садот прелијте го со 1.5 децилитар маслиново масло и печете во загреана рерна на 200°C.
  4. При крај на печењето извадете ја рибата и прелијте со мешавина од вино, останатото масло, исечкан лук, магдонос и бибер, па вратете ја во рерна и допечете ја.
  5. Печената риба во вино послужете ја во чинија со компирите и со свежа сезонска салата.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: