Рецепти
Рижото со кикирики Ана Ѓорова

Брза и вкусна вечера за љубителите на кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Црн лук(1 Главица)

Коцка за супа-бујон(1 )

Путер(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Мелени кикирики(50 Грама)

Кикирики(0.5 Шака)

Рендан пармезан(50 Грама)

Свеж босилек(5-6 Листови)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тавче стопете го путерот и пропржете го неколку минути исечканиот црн лук и оризот.
  2. Потоа додајте вода и коцката супа и гответе го оризот на умерена температура. Повремено додавајте вода и мешајте.
  3. Кога оризот ќе омекне и речиси цела вода ќе зоврие, додајте ги зрната и мелените кикирики. Додајте сол и бибер по желба и промешајте.
  4. Тргнете од оган и врз оризот наросете рендан пармезан и листови босилек.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: