Рецепти
Рижото со кикирики Ана Ѓорова

Брза и вкусна вечера за љубителите на кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Црн лук(1 Главица)

Коцка за супа-бујон(1 )

Путер(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Мелени кикирики(50 Грама)

Кикирики(0.5 Шака)

Рендан пармезан(50 Грама)

Свеж босилек(5-6 Листови)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тавче стопете го путерот и пропржете го неколку минути исечканиот црн лук и оризот.
  2. Потоа додајте вода и коцката супа и гответе го оризот на умерена температура. Повремено додавајте вода и мешајте.
  3. Кога оризот ќе омекне и речиси цела вода ќе зоврие, додајте ги зрната и мелените кикирики. Додајте сол и бибер по желба и промешајте.
  4. Тргнете од оган и врз оризот наросете рендан пармезан и листови босилек.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: