Рецепти
Ризото со тиквички Ана Ристеска

Богат ручек со мешавина од ориз и пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Морков(2 )

Пилешки гради(400 Грама)

Млад кромид(3 Парчиња)

Тиквичка(2 )

Соја сос(4 Супени лажици)

Ориз(150 Грама)

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кромидот и морковите се чистат и се сечат на коцкички, младиот кромид на крукчиња.
  2. Тиквичките се лупат и се сечат на покрупни коцки, пилешкото исто така се сече на коцки.
  3. На малку масло се пржат кромидот и морковите, а потоа се додава пилешкото и се пржи, со постојано мешање, додека месото не ја смени бојата.
  4. Се додаваат младиот кромид и тиквичките, па се продолжува со пржењето со повремено мешање, без долевање течност додека омекнат состојките. Пред крајот на пржењето се додаваат соја-сос и зачини по желба.
  5. Оризот се обарува во солена вода, а потоа се цеди вишокот течност.
  6. Исцедениот ориз се додава во готовото јадење.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: