Рецепти
Ролат од компири со грашак Ана Ѓорова

Одличен е за вечера или за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Грашакот сварете го, исцедете го и оставете го да се олади.
  2. Компирите исто така сварете ги во посебен сад, излупете ги и испасирајте ги.
  3. Јајцата измешајте ги со испасираните компири, па додајте го и ренданиот пармезан, сол, сечкан магдонос, ситно сечканиот лук и грашакот. Добро измешајте ја смесата, со тоа што ќе внимавате да не се згмечи грашакот. Ако ви изгледа премногу мека смесата, додајте лебни трошки, така нема да ја изгуби формата при печењето.
  4. Претурете ја смесата во плех врз намастена хартија за печење, па со дланките убаво распоредете го и натапкајте го на површината.
  5. Одозгора врз смесата со компири додајте ги парчињата шунка, или пилешка салама, парчињата кашкавал и со помош на хартијата за печење свиткајте ролат.
  6. За да ролатот ја задржи формата, ставете го во потесен, четвртаст, намастен, огноотпорен сад и печете го во веќе загреана рерна на 200 степени, околу 20-25 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: