Рецепти
Ролат од спанаќ
Ролат од спанаќ со фил од урда и кисела павлака
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Брашно(6 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Спанаќ(1/2 Килограм)
Вегета(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Урда(250-300 Грама)
Кисела павлака(400 Грама)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Спанаќот се мие и се вари во солена вода со бибер и вегета по вкус.
- Со миксер се матат јајцата, брашното, печивото и сечканиот спанаќ и убаво се соединува смесата.
- Смесата се става во тава за печење со хартија и се пече 10 минути во загреана рерна на 180°C.
- Печениот солен пандишпан ставете го во влажна крпа, свиткајте го во ролат и оставете го да се олади.
- Во меѓувреме подгответе го филот: со миксер измешајте ја урдата и половина од киселата павлака.
- Филувајте го ладниот ролат, одозгора премачкајте со останатата павлака и декорирајте со сечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во