Рецепти
Ролат од спанаќ Ана Ѓорова

Ролат од спанаќ со фил од урда и кисела павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Спанаќ(1/2 Килограм)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Урда(250-300 Грама)

Кисела павлака(400 Грама)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се мие и се вари во солена вода со бибер и вегета по вкус.
  2. Со миксер се матат јајцата, брашното, печивото и сечканиот спанаќ и убаво се соединува смесата.
  3. Смесата се става во тава за печење со хартија и се пече 10 минути во загреана рерна на 180°C.
  4. Печениот солен пандишпан ставете го во влажна крпа, свиткајте го во ролат и оставете го да се олади.
  5. Во меѓувреме подгответе го филот: со миксер измешајте ја урдата и половина од киселата павлака.
  6. Филувајте го ладниот ролат, одозгора премачкајте со останатата павлака и декорирајте со сечкан магдонос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: