Рецепти
Ролат од спанаќ Ана Ѓорова

Ролат од спанаќ со фил од урда и кисела павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Спанаќ(1/2 Килограм)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Урда(250-300 Грама)

Кисела павлака(400 Грама)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се мие и се вари во солена вода со бибер и вегета по вкус.
  2. Со миксер се матат јајцата, брашното, печивото и сечканиот спанаќ и убаво се соединува смесата.
  3. Смесата се става во тава за печење со хартија и се пече 10 минути во загреана рерна на 180°C.
  4. Печениот солен пандишпан ставете го во влажна крпа, свиткајте го во ролат и оставете го да се олади.
  5. Во меѓувреме подгответе го филот: со миксер измешајте ја урдата и половина од киселата павлака.
  6. Филувајте го ладниот ролат, одозгора премачкајте со останатата павлака и декорирајте со сечкан магдонос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: