Рецепти
Ролат од спанаќ Ана Ѓорова

Ролат од спанаќ со фил од урда и кисела павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Спанаќ(1/2 Килограм)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Урда(250-300 Грама)

Кисела павлака(400 Грама)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се мие и се вари во солена вода со бибер и вегета по вкус.
  2. Со миксер се матат јајцата, брашното, печивото и сечканиот спанаќ и убаво се соединува смесата.
  3. Смесата се става во тава за печење со хартија и се пече 10 минути во загреана рерна на 180°C.
  4. Печениот солен пандишпан ставете го во влажна крпа, свиткајте го во ролат и оставете го да се олади.
  5. Во меѓувреме подгответе го филот: со миксер измешајте ја урдата и половина од киселата павлака.
  6. Филувајте го ладниот ролат, одозгора премачкајте со останатата павлака и декорирајте со сечкан магдонос.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: