Рецепти
Ролат со свински врат Ана Ѓорова

Солено предјадење што одлично оди со секакви салати, намази, месо и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Квасец(1 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Млеко(330 Милилитри)

Јајце(3 )

Жолчка од јајце(1 )

Маргарин(100 Грама)

Свински врат(200 Грама)

Сирење(100 Грама)

Ленено семе

Сусам

Сончоглед

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од брашното, свежиот квасец (претходно малку потопен во млако млеко), шеќерот, лажица сол, млакото млеко, 1 јајце и 100 г растопен маргарин се замесува тесто и се остава да нарасне.
  2. Останатите 2 јајца се варат, а жолчката се чува за премачкување на ролатот.
  3. Потоа се расукува на набрашнета маса во кора со дебелина од 1 см. Се филува прво со парчињата врат (тенко исечени), па се ренда сирење или кашкавал, се рендаат варените јајца и се витка ролат.
  4. Се премачкува со жолчката и се наросува со семиња сусам, сончоглед и лен.
  5. Се пече на 220 степени додека да зарумени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: