Рецепти
Ролат со свински врат Ана Ѓорова

Солено предјадење што одлично оди со секакви салати, намази, месо и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Квасец(1 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

Млеко(330 Милилитри)

Јајце(3 )

Жолчка од јајце(1 )

Маргарин(100 Грама)

Свински врат(200 Грама)

Сирење(100 Грама)

Ленено семе

Сусам

Сончоглед

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од брашното, свежиот квасец (претходно малку потопен во млако млеко), шеќерот, лажица сол, млакото млеко, 1 јајце и 100 г растопен маргарин се замесува тесто и се остава да нарасне.
  2. Останатите 2 јајца се варат, а жолчката се чува за премачкување на ролатот.
  3. Потоа се расукува на набрашнета маса во кора со дебелина од 1 см. Се филува прво со парчињата врат (тенко исечени), па се ренда сирење или кашкавал, се рендаат варените јајца и се витка ролат.
  4. Се премачкува со жолчката и се наросува со семиња сусам, сончоглед и лен.
  5. Се пече на 220 степени додека да зарумени.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: