Рецепти
Ролати од пилешки копани
Полнети со чадена сланина и кашкавал – вистински гурмански ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Пилешките копани со наткопани засечете ги и отстранете им ги коските. Месото засечете го на повеќе места за да добиете рамни површини за да може да свиткате во ролат.
- Посолете ги парчињата месо, прекријте ги со најлонска фолија и толчете ги со чук.
- На секое парче пилешко ставете по 2 ленти чадена сланина и по 2 ленти кашкавал.
- Свиткајте ги во ролат и прицврстете ги со готварски конец.
- Ставете ги во тава за печење намастена со масло, попрскајте ги одозгора со масло и печете ги 30 минути во загреана рерна на 200°C.
- Извадете ги од рерна, отстранете им го конецот, преполовете ги и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во