Рецепти
Ролати од пилешки копани Ана Ѓорова

Полнети со чадена сланина и кашкавал – вистински гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со наткопан 4 )

Кашкавал(8 ленти )

Димена сланина(8 ленти )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешките копани со наткопани засечете ги и отстранете им ги коските. Месото засечете го на повеќе места за да добиете рамни површини за да може да свиткате во ролат.
  2. Посолете ги парчињата месо, прекријте ги со најлонска фолија и толчете ги со чук.
  3. На секое парче пилешко ставете по 2 ленти чадена сланина и по 2 ленти кашкавал.
  4. Свиткајте ги во ролат и прицврстете ги со готварски конец.
  5. Ставете ги во тава за печење намастена со масло, попрскајте ги одозгора со масло и печете ги 30 минути во загреана рерна на 200°C.
  6. Извадете ги од рерна, отстранете им го конецот, преполовете ги и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: