Рецепти
Ролати од пилешки копани Ана Ѓорова

Полнети со чадена сланина и кашкавал – вистински гурмански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(со наткопан 4 )

Кашкавал(8 ленти )

Димена сланина(8 ленти )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пилешките копани со наткопани засечете ги и отстранете им ги коските. Месото засечете го на повеќе места за да добиете рамни површини за да може да свиткате во ролат.
  2. Посолете ги парчињата месо, прекријте ги со најлонска фолија и толчете ги со чук.
  3. На секое парче пилешко ставете по 2 ленти чадена сланина и по 2 ленти кашкавал.
  4. Свиткајте ги во ролат и прицврстете ги со готварски конец.
  5. Ставете ги во тава за печење намастена со масло, попрскајте ги одозгора со масло и печете ги 30 минути во загреана рерна на 200°C.
  6. Извадете ги од рерна, отстранете им го конецот, преполовете ги и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: