Рецепти
Ролни од јунешко во доматен сос Ана Ѓорова

Полнети ролни што се одличен ручек за со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(или јунешки 600 грама )

Доматен сос(200 Милилитри)

Димена сланина(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Кашкавал(100 Грама)

Ориз(100 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Шницлите истолчете ги со чук и зачинете ги со вегета, сол и бибер, па оставете ги да впијат од зачините.
  2. Оризот сварете го, исцедете го и измешајте го со крупно ренданиот кашкавал, сечканата сланина, сол, бибер и вегета.
  3. Од филот ставете на првата шницла, свиткајте ги краевите на шницлата кон средината и свиткајте ролна. На истиот начин подгответе ги сите ролни и прицврстете ги со готварски конец.
  4. Пржете ги ролните на загреано масло во тава на оган додека убаво поруменат од сите страни.
  5. Во друга тава на оган пржете го кромидот додека омекне, па додајте го во тавата со пржените ролни.
  6. Во тавата додајте го доматниот сос и 200 мл вода, зачинете со сол, бибер и вегета по вкус.
  7. Откако месото ќе се издинста, тргнете ја тавата од оган, извадете го конецот од ролните и послужете ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: