Рецепти
Ролни од јунешко во доматен сос
Полнети ролни што се одличен ручек за со чаша црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешки шницли(или јунешки 600 грама )
Доматен сос(200 Милилитри)
Димена сланина(50 Грама)
Кромид(1 Главица)
Кашкавал(100 Грама)
Ориз(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Шницлите истолчете ги со чук и зачинете ги со вегета, сол и бибер, па оставете ги да впијат од зачините.
- Оризот сварете го, исцедете го и измешајте го со крупно ренданиот кашкавал, сечканата сланина, сол, бибер и вегета.
- Од филот ставете на првата шницла, свиткајте ги краевите на шницлата кон средината и свиткајте ролна. На истиот начин подгответе ги сите ролни и прицврстете ги со готварски конец.
- Пржете ги ролните на загреано масло во тава на оган додека убаво поруменат од сите страни.
- Во друга тава на оган пржете го кромидот додека омекне, па додајте го во тавата со пржените ролни.
- Во тавата додајте го доматниот сос и 200 мл вода, зачинете со сол, бибер и вегета по вкус.
- Откако месото ќе се издинста, тргнете ја тавата од оган, извадете го конецот од ролните и послужете ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во