Рецепти
Розен торта (посно) Ана Ѓорова

Вкусна торта со розева глазура од малини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Замесете тесто од брашното, 150 грама од шеќерот во прав, маслото, печивото, малку газирана вода (колку што е потребно за да го замесите тестото), малку сок од лимон и екстракт од малина.
  2. Тестото поделете го на 10 топчиња, од нив расукајте кори и секоја кора испечете ја на превртено тавче.
  3. Фил: во тенџере се загрева малку вода (околу 150 мл), се додава шеќерот и ванилиниот шеќер и се прави шербет. Откако ќе проврие смесата, се меша и се додаваат мелените ореви и џемот, па веднаш се трга од оган. Се промешува добро повторно.
  4. Со смесата филувајте ги корите, па наредете ги една врз друга.
  5. Прелијте ја тортата со глазурата: изматете 100 г шеќер во прав со малку врела вода, додајте неколку капки лимонов сок и неколку капки од екстрактот од малина, па прелијте ја тортата одозгора.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: