Рецепти
Розен торта (посно) Ана Ѓорова

Вкусна торта со розева глазура од малини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Замесете тесто од брашното, 150 грама од шеќерот во прав, маслото, печивото, малку газирана вода (колку што е потребно за да го замесите тестото), малку сок од лимон и екстракт од малина.
  2. Тестото поделете го на 10 топчиња, од нив расукајте кори и секоја кора испечете ја на превртено тавче.
  3. Фил: во тенџере се загрева малку вода (околу 150 мл), се додава шеќерот и ванилиниот шеќер и се прави шербет. Откако ќе проврие смесата, се меша и се додаваат мелените ореви и џемот, па веднаш се трга од оган. Се промешува добро повторно.
  4. Со смесата филувајте ги корите, па наредете ги една врз друга.
  5. Прелијте ја тортата со глазурата: изматете 100 г шеќер во прав со малку врела вода, додајте неколку капки лимонов сок и неколку капки од екстрактот од малина, па прелијте ја тортата одозгора.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: