Рецепти
Розен торта (посно) Ана Ѓорова

Вкусна торта со розева глазура од малини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Замесете тесто од брашното, 150 грама од шеќерот во прав, маслото, печивото, малку газирана вода (колку што е потребно за да го замесите тестото), малку сок од лимон и екстракт од малина.
  2. Тестото поделете го на 10 топчиња, од нив расукајте кори и секоја кора испечете ја на превртено тавче.
  3. Фил: во тенџере се загрева малку вода (околу 150 мл), се додава шеќерот и ванилиниот шеќер и се прави шербет. Откако ќе проврие смесата, се меша и се додаваат мелените ореви и џемот, па веднаш се трга од оган. Се промешува добро повторно.
  4. Со смесата филувајте ги корите, па наредете ги една врз друга.
  5. Прелијте ја тортата со глазурата: изматете 100 г шеќер во прав со малку врела вода, додајте неколку капки лимонов сок и неколку капки од екстрактот од малина, па прелијте ја тортата одозгора.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: