Рецепти
Салата од кускус Ана Ѓорова

Рецепт за балансирана летна салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кускус(250 Грама)

Домат(3 )

Вода(300 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Путер(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. На загреана рингла се става 300 грама вода со сол и малку маслиново масло да зоврие.
  2. Откако ќе зоврие водата, садот се трга на страна и се става 250 грама кускус и се меша додека зрната кускус не набабрат.
  3. На посебна тава на тивок оган се става путер (или маслиново масло по желба) и две супени лажици кускус да се пропржат.
  4. Откако зрнцата кускус ќе се заруменат, се додаваат на останатиот претходно приготвен кускус и се меша.
  5. На страна се сечкаат доматите на коцки и магдоносот.
  6. Се додаваат на смесата од кускус и се меша додека смесата не се изедначи.
  7. Се додава сол по вкус и се послужува.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: