Рецепти
Салата од лигњи Ана Ѓорова

Салатата може да ја декорирате со парчиња тврдоварени јајца, маслинки, домати и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лигњи(1 Килограм)

Црвен вински оцет(4-5 Супени лажици)

Маслиново масло(6 Супени лажици)

Лук(2 помали главици и 3 чешниња )

Бибер

Сув босилек

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Лигњите исчистете ги и сварете ги во солена вода, па исцедете ги и исечете ги на мали парчиња.
  2. Додајте ги исечканите главици лук на коцки и прелијте со маслиново масло.
  3. Во посебен сад ставете 1 дл вода, оцет и сол, кратко гответе, па додајте босилек, исечкани чешниња лук и бибер. Со топлата маринада прелијте ги лигњите и добро промешајте.
  4. Салатата може да ја сервирате во стаклен сад на лист марула и да ја послужите како предјадење или лесен оброк.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: