Рецепти
Салата од модар патлиџан, пиперки и магдонос Ана Ѓорова

Салата од модри патлиџани во рерна со масло, оцет, лукче и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(1 Килограм)

Црвена пиперка(5 )

Кромид(2 Главици)

Масло(100 Милилитри)

Вода(100 Милилитри)

Лук(2-3 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Суво оригано

Оцет

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Модрите патлиџани се лупат и се сечат на кругови, пиперките се чистат од семките и се сечат долгнавесто, а кромидот се сечка ситно.
  2. Се реди еден ред од модриот патлиџан и се посолива, се става бибер и оригано, а потоа се редат пиперките и кромидот. Одозгора пак се ставаат модри патлиџани, се посолува по вкус и се посипува со масло и вода.
  3. Се пече околу 30 минути на 200°C, а откако ќе се испече се сервира во чинија и се посипува со сечкана китка магдонос, лук и оцет по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: