Рецепти
Салата од тиквичка Ана Ѓорова

Идеален рецепт за лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Цвекло(1 )

Морков(2 )

Бадеми(1 Шака)

Суво грозје(2 Кафени лажици)

Горгонзола(30 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Земете две помали тиквички, добро измијте ги и почнете да ги сечете со нож за сечење на листови. Истата постапка повторете ја со цвеклото и морковот.
  2. Во тава на силна температура ставете пола лажичка масло и кратко пропржете ја тиквичката додека благо не порумени.
  3. Ставете ја тиквичката во чинија за салата, почекајте да се олади, па додајте ги сите други намирници.
  4. Наросете го сирењето горгонзола, ситносечканите бадеми и зачинете со сол, бибер, лимонов сок и малку маслиново масло.
  5. Послужете со парче интегрален леб.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: