Рецепти
Салата со ориз Ана Ристеска

Оваа салата може да се користи како ладно предјадење или како лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Свински врат(200 Грама)

Кисели краставички(3 )

Мајонез(200 Грама)

Павлака(150 Милилитри)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Пченка во конзерва(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Краставичките, јајцата и сувиот свински врат ситно ги сечкаме.
  2. Оризот го вариме во солена вода, но треба да внимаваме да не го превариме.
  3. Откако ќе биде сварен, оризот го цедиме од водата. Во варењето на оризот може да се додаде и малку бело вино, кое потоа испарува, но му дава специфичен вкус на оризот.
  4. Потоа во еден сад го ставаме оризот, ги додаваме краставичките, јајцата, сечканиот сув свински врат и пченката. Промешуваме.
  5. Потоа салатата ја мешаме и со мајонезот и со павлаката, убаво да се изедначи.
  6. Ја ставаме салатата во порцеланска чинија и ја ставаме во фрижидер да се излади. Ја декорираме по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: