Рецепти
Салата со прокељ, брусница, бадеми и фета сирење во рерна Ана Ѓорова

Прокељот се препорачува како намирница за сите оние што трчаат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(350 Грама)

Брусница(1 Шака)

Бадеми(1 Шака)

Лимон(1 )

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Фета сирење(200 Грама)

Сушен домат(1 )

Бел лук, излупен и згмечен(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Фета сирењето исечете го на коцки со приближно еднаква дебелина и наредете ги во сад за печење кој е намачкан со маслиново масло.
  2. Преку фета сирењето ставете го сечканиот сушен домат и иситнетиот лук.
  3. Рерната уклучете ја на 200 степени и печете додека сирењето не се разумени од горе.
  4. Додека се пече сирењето, измијте го убаво прокељот и исечкајте го на тенки ленти.
  5. Бадемите исечкајте ги и помешајте ги со прокељот.
  6. Во садот за салата со сечканиот прокељ додајте ја брусницата, зачинете ја салатата со маслиново масло, лимон, сол, бибер и послужете додека сирењето е топло.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: