Рецепти
Риба салата Ана Ѓорова

Здрава зелена салата со риба, компир и грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(200 Грама)

Речна риба(200 Грама)

Грав(200 Грама)

Марула(2-3 Листови)

Рукола(10 Листови)

Млад кромид(2 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Копар(3-4 Гранчиња)

Свеж сок од лимон(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сварете ги компирите, излупете ги и исечете ги на коцкички.
  2. Во меѓувреме, околу 7-8 минути варете го рибјото месо на пареа над водата со копарот.
  3. Посолете ја рибата, додајте малку бибер и поделете ја на парчиња.
  4. Посебно сварете го гравот.
  5. Зелените салати добро измијте ги и исцедете ги.
  6. Исчистете го лукот и со него премачкајте го садот во кој ќе стои салатата, колку да добие мирис.
  7. Ставете ги сите состојки и додајте го сосот од масло, сок од лимон, сол, бибер, исечкан млад кромид и листови од копар.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: