Рецепти
Риба салата Ана Ѓорова

Здрава зелена салата со риба, компир и грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(200 Грама)

Речна риба(200 Грама)

Грав(200 Грама)

Марула(2-3 Листови)

Рукола(10 Листови)

Млад кромид(2 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Копар(3-4 Гранчиња)

Свеж сок од лимон(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сварете ги компирите, излупете ги и исечете ги на коцкички.
  2. Во меѓувреме, околу 7-8 минути варете го рибјото месо на пареа над водата со копарот.
  3. Посолете ја рибата, додајте малку бибер и поделете ја на парчиња.
  4. Посебно сварете го гравот.
  5. Зелените салати добро измијте ги и исцедете ги.
  6. Исчистете го лукот и со него премачкајте го садот во кој ќе стои салатата, колку да добие мирис.
  7. Ставете ги сите состојки и додајте го сосот од масло, сок од лимон, сол, бибер, исечкан млад кромид и листови од копар.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: