Рецепти
Риба салата Ана Ѓорова

Здрава зелена салата со риба, компир и грав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(200 Грама)

Речна риба(200 Грама)

Грав(200 Грама)

Марула(2-3 Листови)

Рукола(10 Листови)

Млад кромид(2 )

Лук(1 Чешне)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Копар(3-4 Гранчиња)

Свеж сок од лимон(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сварете ги компирите, излупете ги и исечете ги на коцкички.
  2. Во меѓувреме, околу 7-8 минути варете го рибјото месо на пареа над водата со копарот.
  3. Посолете ја рибата, додајте малку бибер и поделете ја на парчиња.
  4. Посебно сварете го гравот.
  5. Зелените салати добро измијте ги и исцедете ги.
  6. Исчистете го лукот и со него премачкајте го садот во кој ќе стои салатата, колку да добие мирис.
  7. Ставете ги сите состојки и додајте го сосот од масло, сок од лимон, сол, бибер, исечкан млад кромид и листови од копар.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: